Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Nance Coolen: “Ik kan nu een andere kant van mezelf laten zien”

Premium

Nance Coolen: “Ik kan nu een andere kant van mezelf laten zien”

Na de dood van haar moeder belandde presentatrice Nance Coolen (47) in een diep dal. Dankzij rouwbegeleiding kwam ze eruit. Nu is ze terug op tv met een nieuw programma, en ze bruist van de energie: “Ik heb kriebels in mijn buik, zó veel zin heb ik erin.”

Nance Coolen in ’t kort

Nance Coolen (Asten, 1973) zong als tiener in de hitformatie Twenty 4 Seven en werd na een korte solocarrière presentatrice. Eerst bij TMF, later van programma’s als Lingo, Popstars, Sterren dansen op het ijs en RTL Woonmagazine. Vanaf zaterdag 6 februari is ze terug op tv bij RTL4 met Helden van nu. Nance is getrouwd met Pico, ze hebben een 11-jarige zoon, Robin.

Exact op het afgesproken tijdstip gaat de telefoon: Nance. “Ik houd van een strakke planning”, lacht de presentatrice met de Brabantse tongval. “En afspraak is afspraak.” Bovendien wacht haar na ons gesprek een draaidag voor haar nieuwe programma Helden van nu. Nance geniet ervan, maar vindt het ook spannend. Het is al even geleden dat ze op tv was: in 2017 met RTL Woonmagazine. “Ik heb gewoon kriebels in mijn buik. Niet zozeer van de zenuwen, vooral omdat ik er zó veel zin in heb. Ik struikel bijna over mijn eigen enthousiasme.”

Dat lijkt me geen handige eigenschap…

“Wat helpt is de opwinding van me afkletsen, bijvoorbeeld door honderd keer in het oor van de regisseur te tetteren hoe leuk en spannend ik het allemaal vind. Als zij dan kalm blijft herhalen dat alles goed komt, land ik uiteindelijk wel en kan ik mezelf weer toespreken: oké, niet aanstellen Coolen, gewoon aan de slag en genieten.”

Waarom spreekt dit programma je zo aan?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen