Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Olcay Gulsen & Ruud de Wild: “We zijn wel een beetje een gekke match”

Premium

Olcay Gulsen & Ruud de Wild: “We zijn wel een beetje een gekke match”

Dát was wel even een verrassing, toen bekend werd dat Olcay Gulsen (40) en Ruud de Wild (51) een setje zijn. Na een korte pauze waarin ze elkaar even los moesten laten, kan hun relatie inmiddels niet meer stuk.

Beurtelings werden ze gevloerd door het coronavirus en voor dit interview en de fotoshoot zijn ze allebei nog maar net hersteld. Twee keer gingen ze in quarantaine, in totaal maar liefst dertig dagen. Wekenlang zagen ze niemand anders dan elkaar. “Best gezellig, zo samen”, blikt Ruud terug.

Olcay: “Het was een rare periode. Ik was nét beter toen Ruud de eerste klachten kreeg. Eerst maakte hij soepjes, verse jus en grote glazen water met paracetamol voor mij, de week erna kon ik dat voor hem doen. We waren al heel happy samen, maar weten dat je op elkaar kunt bouwen, geeft een diepere laag aan onze relatie”, vertelt Olcay met een grote glimlach boven een bordje bospaddenstoelensoep in het Amsterdamse hotel-restaurant Morgan & Mees, dat speciaal voor ons vandaag even de deuren opende.

“Én we bedachten ook nog een radioshow die we nu gaan maken voor Radio 2”, vult Ruud zijn vriendin aan, zoals tijdens ons interview nog vaak en met veel snelheid zal gebeuren. “Weet je wat me opviel? We zijn allebei geen enorme zeurpieten als we ziek zijn. Voor sommige stellen zal 2020 de ultieme relatietest zijn geweest. Wij zijn eigenlijk alleen maar dichter tot elkaar gekomen.”

Olcay Gulsen en Ruud de Wild

Vier jaar geleden ontmoetten jullie elkaar voor het eerst bij de Nijmeegse Vierdaagse, waar Olcay aan het werk was voor RTL Boulevard. Sloeg de vonk meteen over?

Olcay: “Vonk is wel een groot woord, maar wat ik voelde, kan ik misschien het beste omschrijven als herkenning. Zo van: ik ken jou. Ik hoorde vriendinnen weleens zeggen: ‘Toen ik hem ontmoette, dacht ik meteen: dit is ’m.’ Dat had ik nog nooit eerder zo ervaren, maar ik vond Ruud wel direct interessant.”

Ruud: “Ik vond haar meteen zo leuk dat ik al het geld dat ik op zak had uitgaf aan biertjes, zodat ze nog even zou blijven. Later vertelde ze pas dat ze niet eens van bier houdt.”

Het werd niet meteen iets tussen jullie, toch?

Ruud: “Nee, zeker niet. Op dat moment zaten we allebei nog in een relatie. Toen ik haar twee jaar later achter de schermen bij RTL Boulevard weer tegenkwam, was ik meteen weer zo in de war dat ik bij de redactie haar nummer achterhaalde. Ik was daar met mijn kinderen en ze deed zo onwaarschijnlijk lief tegen ze. Deze vrouw móest ik beter leren kennen. Mijn zoontje Johnny refereert nog steeds af en toe aan dat moment. Diezelfde avond nog stuurde ik haar een berichtje.”

Olcay: “Hij vroeg of ik wilde meewerken aan zijn podcast. Wat een smoes. Nee, daar had ik geen zin in.”

Ruud: “Toen appte ze: ‘Ik wil wel iets anders leuks met je doen.’”

Olcay: “Waarna hij antwoordde: ‘Wil je naar de maan of liever een weekendje naar New York?’ Daar moest ik zo hard om lachen, ik was meteen verkocht. Dat is nog steeds een van de dingen die ik heerlijk aan hem vind. Ook al staan we samen op in het donker of voel ik me niet helemaal goed, binnen tien minuten maakt hij een grap en liggen we dubbel. Bovenaan mijn lijstje stond dat ik graag een man met humor zou willen, die heb ik gevonden.”

En toen kwam jullie eerste echte date. Hoe was die?

Olcay: “We zijn in een schattig restaurantje op de Amsterdamse Weesperzijde beland. We hebben gelachen, gedronken en leuke gesprekken gevoerd. We waren de laatste gasten die ze eruit moesten gooien. Ik merkte al in onze eerste gesprekken dat we uit hetzelfde hout gesneden zijn. We zijn allebei heel eerlijk en betrouwbaar. Ik denk dat het daarom zo goed klikt. Dat klinkt best saai hè?”

Ruud: “Of juist niet. Laat ik het zo zeggen: ik heb alles al een keer in mijn leven meegemaakt, behalve dit. En het bevalt me heel goed.”

Hoe komt het dat mensen jullie zien als een van de opmerkelijkste koppels uit de showbizz?

Olcay: “Als ik de naam Ruud de Wild hoorde, dacht ik vroeger nooit: dat is de man met wie ik oud ga worden. Totdat ik hem ontmoette en erachter kwam hoe goed wij bij elkaar passen. Maar een gekke match zijn we wel een beetje, zeker voor de buitenwereld. Ik lijk vooral bezig met de buitenkant, glamoureus omdat ik uit de mode kom en een cosmeticalijn heb. Jij wordt gezien als een dwarse rocker, een soort Herman Brood light, vooral door hoe je eruitziet.”

Was Olcay anders dan je dacht, Ruud?

“Totaal anders. Voor de grap zeg ik wel eens tegen haar: ‘Je was een voetbalvrouw.’ Dat was ze ook, want ze had een relatie met Edgar Davids. Maar alle dingen die je daar verder bij denkt, was ze niet. Hoe beter ik haar leerde kennen, hoe meer ik daarachter kwam. Dat is bij mij ook zo denk ik. Ik lijk misschien wel stoer, maar ik ben een stuk zachter dan je denkt.”

Hadden jullie ook meer raakvlakken dan je in eerste instantie dacht?

Olcay: “Ja, dat zeker. We hebben heel veel raakvlakken. Om te beginnen komen we allebei uit grote gezinnen, ik ben de derde van zes, Ruud de tiende van elf kinderen.”

En jullie hebben ook allebei behoorlijk bewogen levens achter de rug.

Olcay: “Ik denk het wel. Wij schrikken allebei helemaal nergens meer van. In vorige relaties was ik soms terughoudend om echt te zeggen wat ik voelde of vond. Bij Ruud weet ik dat hij me meteen begrijpt.”

Ruud: “Wij hebben allebei een onveilige jeugd gehad. Gek genoeg hebben we elkaar daarin ook gevonden. Ik heb de mazzel dat ik iemand heb leren kennen die mij echt snapt.”

Olcay: “Ik wil jou ook gewoon graag snappen. Ik vraag net zo lang door totdat ik weet wat er aan de hand is en dat doe je bij mij ook.”

Ruud, je vertelde dat Olcay bij een van jullie eerste ontmoetingen zo lief was voor je kinderen. Is ze dat nog steeds?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen