Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Robèrt van Beckhoven: “Met mijn gezin aan tafel ben ik het gelukkigst”

Premium

Robèrt van Beckhoven: “Met mijn gezin aan tafel ben ik het gelukkigst”

Is het z’n gemoedelijke tongval, zijn het die pretoogjes of komt het doordat hij letterlijk zoete broodjes bakt? Het is bijna onmogelijk om bakker Robèrt van Beckhoven (58) níet sympathiek te vinden. Maar waar houdt hij zelf van? “Dingetjes uitproberen vind ik het allerleukste. Gisteren heb ik nog spekjes en winegums gemaakt!”

Je hebt mensen die over een soort universele like-factor beschikken. Types die we collectief leuk vinden en over wie we altijd positief te spreken zijn. Een beetje zoals dat geldt voor appeltaart; die doet het altijd goed op het menu. Laat dat nou ook het geval te zijn met ’s lands bekendste bakker, Robèrt van Beckhoven. Misschien komt het door zijn gemoedelijke Brabantse tongval, zijn ogen die tot vrolijke halvemaantjes worden geknepen als hij lacht, of door het simpele feit dat alles wat uit zijn handen komt werkelijk om van te watertanden is. Of is het de combinatie van dit alles die hem zo geliefd maakt?

Hoe het ook zij, Robèrt van Beckhoven is de laatste jaren uitgegroeid tot de bekendste en meest gekoesterde bakker van ons land. Of eigenlijk moeten we zeggen: Meester Patissier en Meester Boulanger, 2 titels die hij als enige in Nederland beide mag dragen. Het even kundige als vrolijke jurylid uit Heel Holland Bakt heeft inmiddels een klein imperium opgebouwd. Naast zijn bakkerij (met boulangerie, patisserie en chocolaterie) heeft hij een eigen restaurant, een tijdschrift dat zijn naam draagt, geeft hij samen met zijn team succesvolle bakcursussen en is hij de gastheer van een steevast uitverkochte ‘foodexperience’ in het theater.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen