Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Schrijfster Carry Slee: “Met pensioen gaan lijkt me vreselijk”

Premium

Schrijfster Carry Slee: “Met pensioen gaan lijkt me vreselijk”

De afgelopen 30 jaar schreef ze 80 boeken. Toch denkt de bijna 70-jarige Carry Slee nog lang niet aan stoppen. Wel doet ze het na een burn-out wat rustiger aan. Een gesprek over werkdrift, moederschap en de liefde.

In het ruime, lichte huis van Carry Slee hangt een opvallend schilderij in de woonkamer. Modern, enorm groot (“We moesten het een beetje afzagen aan de onderkant, anders paste het niet”) en in donkerblauwe tinten. Het werd gemaakt door Carry’s ex-geliefde: kunstenaar en illustrator Rudolf van Maanen, met wie ze een aantal jaar samenwoonde. Tot ze Elles ontmoette. Met haar is ze nog steeds samen, bijna 45 jaar alweer. Hoe vaak Carry Slee in al die tussenliggende jaren werd geïnterviewd, heeft ze niet bijgehouden. Vaak, dat wel. Dus zegt ze nu vast voor de zekerheid: “Meestal heb ik niet zo lang nodig, hoor. Ik ben na drie kwartier wel klaar.”
De afgelopen dertig jaar schreef ze maar liefst tachtig boeken waarvoor ze talloze prijzen won. Nu zit ze, afwachtend, rustig, een en al nuchterheid lijkt het, aan haar keukentafel boven een kop koffie. 

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen