Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Susan Visser: “Ik probeer altijd mijn hoofd de andere kant op te buigen, dat is mijn overlevingsmechanisme”

Premium

Susan Visser: “Ik probeer altijd mijn hoofd de andere kant op te buigen, dat is mijn overlevingsmechanisme”

Nu de kinderen het huis uit zijn, zit actrice Susan Visser (55) zelf ook in een andere levensfase. Even wennen, maar de hernieuwde vrijheid is ook fijn: “Ik hoef me niet meer naar huis te haasten omdat er iemand op me zit te wachten.”

Theater de Meervaart, Amsterdam, 9 uur ’s ochtends. Straks heeft actrice Susan Visser hier repetities voor haar nieuwe voorstelling De Grootste Helft. Met een brede glimlach haalt ze me op uit de foyer. Een glimlach die tijdens ons gesprek maar zelden verdwijnt. “Kom maar, ik weet een rustig plekje waar we kunnen praten.” Ze loodst ons mee naar een ruimte  waar de verlichting nog niet aan is. “Hier zitten we dan, in het donker. Wel knus toch? Wil je koffie?” Even later komt ze terug met een cappuccino en een karaf water. “Dit is toch nu even mijn thuis, hè? Dus ik moet een beetje voor je zorgen. Zo… I’m all yours.”

Voelt het fijn om eindelijk het toneel weer op te mogen?

“Ja, deze voorstelling stond vóór de lockdown al in de agenda, we stopten 10 maart met de vorige. Geluk bij een ongeluk, eigenlijk. Er zijn ook collega’s die al maanden met tekst in hun hoofd lopen van een voorstelling die nooit meer gaat plaatsvinden. We zijn nu vier weken aan het repeteren, ik vind het heerlijk om straks weer op het toneel te kunnen staan. De voorstelling is wel wat korter geworden, omdat we hem in verband met corona twee keer op een avond doen.”

En wat hebben jullie eruit gehaald?

“Nou, het grappige is dat de hoofdrollen zo geschreven zijn dat ze niet per se voor een vrouw of een man zijn bedoeld. Het was in eerste instantie de bedoeling dat iemand uit het publiek zou bepalen wie welke rol zou spelen. Dat idee hebben we laten varen tijdens een van de eerste lezingen bij de regisseur in de tuin op anderhalve meter.”

Waar gaat het stuk over?

“Over een echtpaar in scheiding. Mijn tegenspeler Eric Corton speelt nu Jip en ik Dominique. Spelen met hem is geweldig. We kenden elkaar al uit een vorige voorstelling en we hebben een fantastische klik.”

Hoe was de lockdowntijd thuis?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen