Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel Tindert: “Mijn moederhart scheurde in tweeën: wat had ik die meisjes van me verwaarloosd”

Premium

Tessel Tindert: “Mijn moederhart scheurde in tweeën: wat had ik die meisjes van me verwaarloosd”

Die middag had ik bij Astrid, nadat ik negen tissues had volgesnotterd, een besluit genomen. Ik ging geen mannen meer redden. Ook Robert niet, hoeveel ik ook van hem hield. Ten eerste wilde hij zich niet door mij laten redden. Ten tweede was dat mijn taak niet. Ten derde ging me dat toch niet lukken.

Opgelucht fietste ik naar Holtkamp voor een tarte tatin met vanillesaus, mijn ultieme troosteten. Ik aarzelde even en toen stuurde ik een appje naar Robert dat hij welkom was voor thee en taart. Ik verwachtte niet dat hij zou reageren. Dat deed hij ook niet. Ik zat net achter een pot thee en een groot stuk warme tarte tatin toen er werd aangebeld. Een scheut door mijn buik. Maar het was Robert niet, het was mijn vriendin Saskia. ‘Ik heb al zo lang niks van je gehoord’ zei ze terwijl ze omhelsde. ‘Toen ik langsfietste zag ik dat je thuis was. Ik vroeg me af of het wel goed met je gaat.’

Sas haar voelsprieten staan haarscherp afgesteld; ze weet vaak nog eerder dan ikzelf dat het niet goed met me gaat. Even later bij een kopje thee vertelde ik haar het hele verhaal. Over Robert. Dat ik zonder het te weten een manisch-depressieve man aan de haak heb geslagen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert