Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel: “Ik heb geen energie meer voor jóu, Robert”

Premium

Tessel: “Ik heb geen energie meer voor jóu, Robert”

Nadat Robert uit de psychiatrische kliniek was ontslagen, had hij zijn huis halsoverkop verkocht en verhuisde hij naar een huurhuis in Amsterdam. Zijn manische kanten waren verdwenen, die hadden plaatsgemaakt voor een sombere gemoedstoestand.

Dat alles was acht jaar geleden. Al met al had mijn rollercoasteraffaire met Robert een jaar geduurd – van onze allereerste gekmakende, hals-over-de-kop verliefdheid en onze gestolen vakantie samen aan zee, tot aan de depressie, de manische periodes en de opnames op de psychiatrische afdelingen van twee ziekenhuizen én de periode daarna.

Verhuisdozen

Hij had niet lang gewoond op die deprimerende donkere etage aan die drukke straat. Hij was zo vastberaden er niet te blijven dat hij nooit de dozen had uitgepakt. Binnen een maand had hij een beter huis gevonden en leek het wat beter te gaan. Met kleine stapjes krabbelde hij overeind, met behulp van de medicijnen en de psychiater die hem stevig aan de teugels hield. Maar er bleef iets futloos en vermoeids aan hem kleven.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert