Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel: “Baltsen kun je wel, nu nog een vrouwtje aan je binden”

Premium

Tessel: “Baltsen kun je wel, nu nog een vrouwtje aan je binden”

We gaan aan het werk, zei ik laatst tegen Vlinderman en Vos in onze groepsapp Bindingsbang. We moeten hier toch vanaf kunnen zien te komen? Ik spreek af met Vlinderman, die ik jaren geleden tinderend heb ontmoet.

Ik zit op de veranda van het tuinhuisje van Mark, alias de Vlinderman. Het is harstikke koud, maar we willen nog niet naar binnen. Ik trek een grote jas van hem aan over mijn eigen jas en bind mijn sjaal stevig om mijn nek. We hebben een geweldig uitzicht op een dode boom een paar tuinen verderop waar een ooievaarskoppel een nest aan het bouwen is. Dat doen ze met een bewonderenswaardige ijver, maar ook erg slordig. Het mannetje vliegt heen en weer met takken, waarvan de meeste meteen weer naar beneden vallen.

Tien punten

Mark vertelt hoe het stelletje de afgelopen dagen onophoudelijk met hun snavels klepperde. “Dat is deel van hun baltsgedrag”, weet hij. “Daarmee verleiden ze elkaar en verstevigen ze hun band.”

“Misschien kan jij nog wat van ze leren”, lach ik. “Baltsen kun je wel, nu nog een vrouwtje aan je binden.” Mark heeft net verslag gedaan van zijn laatste datingavonturen. Hij zit nog steeds op Tinder, en kijkt elke dag wel even. Verslavend gedrag, geeft hij toe. Elke match streelt zijn ego. “Alsof ik weer tien punten heb verdiend.” Mark heeft elke week wel een date volgens een beproefd recept. Eerst appen en facetimen, dan samen aan de wandel, en als dat allemaal wederzijds bevalt, nodigt hij de dame uit voor het eten.

Knibbelknabbelhuisje

Zelf heb ik Mark ook tinderend ontmoet. Na de eerste ontmoeting in het café nodigde hij me uit op zijn tuin in een park aan de rand van de stad. Daar woonde hij in een houten knibbelknabbelhuisje van nog geen 20 vierkante meter, waar naast een reusachtig bed nog nét plek was voor een tafeltje met twee stoelen en een loveseat waarin je niet aan elkaar kon ontsnappen. Een handige opstelling voor een man die van doorpakken houdt.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert