Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Premium

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan. ‘Zo noemde de kunstenaar Armando een landschap waar oorlogen en andere verschrikkingen hebben plaatsgevonden,’ leg ik uit. ‘In de zomer bloeien hier duizenden klaprozen. De poppy is nog steeds het symbool van de verschrikkelijke Grande Guerre, de grote oorlog, zoals de Fransen zeggen.’

Als we het dorpje aan de kust inrijden, zien we al in de verte de torens van het hotel. We zijn er eerder geweest en het is een van de meeste romantische plekken die ik ken. Niet groot, niet chic, niet deftig, maar kleine, witte, eenvoudig ingerichte kamers en witgeschilderde houten badkamers. De kamers met uitzicht op zee zijn altijd volgeboekt. Daarom heb ik met vooruitziende blik in mei, toen Frankrijk nog in totale lockdown was, een kamer gereserveerd voor in september.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert