Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel Tindert: “Hij komt eraan, dan kunnen jullie zelf zien hoe het met hem gaat”

Premium

Tessel Tindert: “Hij komt eraan, dan kunnen jullie zelf zien hoe het met hem gaat”

We zaten in café-restaurant Amsterdam, Jet, Mieke, Ingrid en ik. Ruim twintig jaar geleden stonden onze bureaus tegen elkaar op een groot reclamebureau.

Collega’s

Tussen de bedrijven klepten we eindeloos over onze verkeringen, huwelijken, zwangerschappen, baby’s en peuters. De andere collega’s werden soms gék van ons, die vier jonge moeders die tot in de kleinste details nachtelijke krijspartijen, het afwennen van speentjes, eczeemuitbraken en eerste stapjes met elkaar doornamen.

In de loop van de jaren kregen we andere banen en andere collega’s. Jet en ik klommen gestaag hogerop, Ingrid ging freelancen, Mieke begon een eigen bedrijf. Maar we verloren elkaar niet uit het oog; twee, drie keer per jaar prikten we een avond en gingen we samen uit eten. Altijd in hetzelfde restaurant, altijd oesters en salade Niçoise. Onze kinderen waren inmiddels pubers, sommige met de bijbehorende perikelen: drugs, niet willen leren, lamlendig op de bank. Ik was inmiddels al jaren gescheiden, Ingrid had nog niet zo lang geleden haar man de deur gewezen. De vriend van Mieke was werkloos en had een gokverslaving. Alleen Jet leek vrijwel zonder kleerscheuren door de afgelopen decennia te zijn gerold.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert