Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel Tindert: “Aan het begin van onze affaire dacht ik nog dat dit een gewone relatie zou worden”

Premium

Tessel Tindert: “Aan het begin van onze affaire dacht ik nog dat dit een gewone relatie zou worden”

Thuis van een paar heerlijke dagen Frankrijk ligt een berg werk op Tessel te wachten. Al is het september, de zon schijnt nog uitbundig alsof het zomer is en het kost haar moeite om zich te concentreren.

Het liefst zou ik er meteen weer vandoor gaan, ergens naartoe waar de zee is – ik heb enorm veel behoefte aan zwemmen in zee. Terwijl ik mijn laptop opstart, kijk ik naar de grote kastanjeboom voor het raam met zijn verkreukelde bruingele bladeren die net als elk jaar rond deze tijd zijn vruchten laat vallen. Glanzende, warmbruine kastanjes, die ik elk jaar weer van de straat raap, die ik koester in mijn hand en die ik in mijn zakken stop en op een schaal op mijn tafel leg. Kastanjes brengen geluk, zeggen ze, en geluk wil ik – veel en overvloedig.

Ik realiseer me dat ik die dagen in Frankrijk met Robert domweg gelukkig was, ook al regende het af en toe en kibbelden we soms, zoals elk stel doet dat samen een paar dagen weg is. Op de terugweg hadden we ons reisje geanalyseerd en het eensgezind een 9-min gegeven. Ik vind het stom van mezelf maar ik vind het heerlijk om even deel van een stel te zijn, al is het maar voor vier dagen. Mijn gevoel voor Robert heb ik op een gegeven moment ergens in die afgelopen acht jaar veilig heb opgeborgen. In een laatje dat ik af en toe opentrek – voor een avond, een nacht, een dag of een week.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert