Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel Tindert: “Opeens verlang ik naar een warm mannenlichaam”

Premium

Tessel Tindert: “Opeens verlang ik naar een warm mannenlichaam”

Ik fiets door een zonovergoten stad. Het is wonderlijk stil op straat. Bijna geen auto’s, wat fietsers, enkele voetgangers die met een grote boog om elkaar heen lopen. Bij de bakker staat buiten een lange rij.

Bij nader inzien blijkt de rij helemaal niet lang, alleen staat iedereen 1,5 meter uit elkaar. Binnen worden maar 2 klanten tegelijk geholpen door de winkeldames die achter plexiglazen schotten staan. Iedereen doet alsof dit allemaal doodgewoon is. Als ik even later een groep opgeschoten jongens op een pleintje passeer, roept een grapjas tegen me: ‘Wel 1,5 meter afstand houden, hè!’ Hij slaat zijn arm om de schouders van zijn vriend, pakt de joint die hem wordt aangereikt en kijkt me triomfantelijk aan. Van Rutte zou ik de knullen nu vermanend moeten toespreken, maar ik zie er lafjes vanaf.

Even later arriveer ik bij Vos zijn huis. Terwijl hij koffiezet, installeer ik me in een hoekje van de houten bank voor zijn huis. Even later komt hij met een blaadje met 2 kopjes koffie naar buiten en gaat hij in het andere hoekje zitten. “Gevulde koek van Hartog?” vraag ik. We koesteren ons in de zon, een krappe 1,5 meter tussen ons in. Vos vertelt dat al zijn opdrachten – hij geeft innovatieadviezen aan bedrijven – in 1 klap zijn weggevallen. We hebben het – hoe kan het anders – over corona, over alles wat we in de krant lezen en op tv horen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert