Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tessel tindert: “Bij elk appje gaat een schok door mijn lichaam”

Premium

Tessel tindert: “Bij elk appje gaat een schok door mijn lichaam”

Sinds ik Pieter weer heb ontmoet, ben ik van slag. Ik slaap slecht, ik kan me niet goed concentreren op mijn werk, ik herlees eindeloos onze appjes.

Als ik Doris aan de telefoon heb, vraagt ze bezorgd: “Gaat het wel goed mam? Je klinkt.. ehhh.. niet helemaal geaard. Alsof je heel afwezig bent.” Doris kent mij als geen ander. En ik ken haar als geen ander. Elk stembuiging of -trilling, elke stilte vertelt ons hoe het met de ander gaat.

Maar ik kan haar niet van Pieter vertellen. Een half jaar geleden heb ik dat wel gedaan, omdat ze toen ook merkte dat ik niet mezelf was, op het labiele af: soms heel uitbundig (dan hadden we net weer een avond zinderend zitten appen), soms in de put (als ik weer een week niks van hem gehoord). Beste gênant om aan je dochter van 21 te vertellen dat je verliefd bent op een gebonden man. Ze vond me een idioot die haar tijd verspilde. “Mam, hij is getrouwd! Een overspelige klootzak dus.”

Op die leeftijd zie je alles zwart-wit en begrijp je nog niet dat de werkelijkheid soms lastig is. Dat een langdurig huwelijk in standhouden gecompliceerder is dan het lijkt. Daar heeft Doris geen boodschap aan, die heeft nog nooit langer dan 3 maanden verkering gehad. Ik heb haar moeten beloven te kappen met die appjes, hem te blokkeren op mijn telefoon. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Tessel Tindert

Alles van Tessel Tindert