Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Na dit bizarre jaar mag een beetje verwennerij wel, vind ik”

Premium

Anne-Wil: “Na dit bizarre jaar mag een beetje verwennerij wel, vind ik”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Helaas wordt het sinterklaasfeest in stukjes gehakt dit jaar.

Zaterdag

“Pfff”, zegt Wil. “Wat een rotwind! Natuurlijk ook de hele weg tegen. Je zult zien dat-ie gedraaid is als ik straks naar huis ga!” Ze ploft neer op een stoel. “Blij dat ik zit!” Ik kijk naar mijn kleindochter en schiet in de lach. Ze ziet eruit alsof ze een tornado heeft getrotseerd. Ik schenk thee in en zet een schaal biscuitjes neer. “Hoe gaat het met de Groene Panda?”, vraag ik. Wil kijkt mij met samengeknepen ogen aan. “Je gaat me toch niet vertellen dat mam daar niet over heeft gebeld?”, vraagt ze. “Ze heeft me iets verteld over jullie actiegroepje voor een beter milieu”, zeg ik.
“Jullie zouden met z’n drieën ’s avonds laat een stel tuinen hebben verwoest, maar hoe het nou echt zit, weet ik niet.”

“We hebben niks verwoest”, roept Wil opgewonden. Ze is rechtop gaan zitten. “Dat waren geen tuinen! In een tuin groeien dingen waar bijen op afkomen. Dit waren gewoon betegelde stukjes grond met wat bloempotten. Jij weet toch ook wel dat de regen de grond niet in kan in zulke tuinen? We hebben alleen maar die tegels eruit gejast. En bloemzaad gestrooid. Die mensen hadden ons dankbaar moeten zijn, volgend jaar hebben ze een bloemenzee. Maar nee, dat hele rijtje klagen en dreigen met de politie. En ze willen geld van mam.” Ze zakt onderuit.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil