Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil is bang dat de boetiek moet sluiten: “Zie dan maar weer aan werk te komen”

Premium

Anne-Wil is bang dat de boetiek moet sluiten: “Zie dan maar weer aan werk te komen”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze is tegen haar zin een dag minder gaan werken.

Zaterdag

Het voelt vreemd. Jarenlang heb ik op zaterdag gewerkt en nu ineens is mijn agenda op die dag leeg. Omdat het zo slecht gaat met de boetiek, werk ik voortaan geen vijf, maar vier dagen. Jeroen, de eigenaar die zich nooit laat zien, zei: “Ja, sorry, dat betekent ook minder verdienen.” Hij heeft ook in de andere boetieks op personeel moeten bezuinigen, maar het is nog steeds de vraag of hij het gaat redden. Ik denk aan de afgelopen jaren. Aan de beeldige kleren die de winkel uit vlogen met de feestdagen in zicht. Nu is alles al twee keer afgeprijsd en moeten we het hebben van koopjesjagers.

Veel vaste klanten met een ruime beurs laten het afweten. Ik stel me voor hoe die er nu bij zitten, misschien met een partner zonder werk of een bedrijf aan de rand van de afgrond. Hoe dan ook, ik heb ineens vrije zaterdagen. “Mooi”, had Manon opgewekt gezegd. “Dan kunnen we eindelijk weer eens uitgebreid gaan lunchen! Dat snel een tosti naar binnen werken terwijl jij steeds op je horloge zit te kijken, vond ik nooit echt gezellig.” Ze heeft verse broodjes van de bakker en een heerlijke zelfgemaakte salade meegebracht.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil