Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Een zacht briesje brengt de geur van de lente met zich mee”

Premium

Anne-Wil: “Een zacht briesje brengt de geur van de lente met zich mee”

Anne-Wil heeft twee kinderen en zes kleinkinderen. Ze is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze heeft de lente in haar hoofd en gaat bij de buurvrouw op de koffie.

Vrijdag

Ik zit met een kop koffie tegenover mijn buurvrouw Carolien aan haar keukentafel. De deur naar de tuin staat open, een zacht briesje brengt de geur van de lente met zich mee. Ik haal diep adem. Wat heb ik hiernaar verlangd! Naar de eerste voorjaarsbloemen in mijn tuin en naar de zon, die op sommige dagen alweer echt heel aangenaam is. Zoals elk voorjaar heb ik bijna elke dag de verkeerde kleren aan. Een te warme trui, een T-shirt dat te koud is, een jasje dat overdag heerlijk zit, maar waarin ik zit te rillen als de zon weer weg is.

Vanwege het milieu stoken Han en ik al zo zuinig mogelijk, maar dat we bij de eerste de beste mooie dag alle radiatoren hebben dichtgedraaid, was een vergissing. Eigenlijk is het best komisch dat het zo veel moeite kost jezelf op temperatuur houden. “Hallo!”, zegt Carolien. “Ik vroeg of je andere koffie wil… je doet zo lang over dit kopje.” “Sorry”, zeg ik. “Ik was even met mijn hoofd bij thermostaten.” “Boeiend!”, antwoordt ze en schuift een schaaltje met koekjes naar me toe.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil