Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Engelien begint hardop te lezen, maar na een paar regels stokt haar stem”

Premium

Anne-Wil: “Engelien begint hardop te lezen, maar na een paar regels stokt haar stem”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Op sinterklaasavond krijgt schoondochter Engelien een confronterend gedichtje.

Vrijdag

Al weken zie ik in veel huizen opgetuigde kerstbomen staan. In de krant las ik dat mensen, juist nu het allemaal niet zo fijn is, enorm behoefte hebben aan warmte en gezelligheid. Wat past daar nou beter bij dan een kerstboom, ook al is het morgen pas Sinterklaas? Toen ik klein was, kregen we de kerstboom pas een week voor Kerstmis. Mijn vader vond dat hij er anders veel te lang tegen aan moest kijken. Op 2 januari moesten de ballen, slingers en lichtjes er alweer uit. Hij was een lieve man, maar niet van de romantiek en de kaarsjes.

Het winkelcentrum is versierd en feestelijk verlicht en overal klinken sinterklaasliedjes. Alles lijkt zoals altijd, op de mondkapjes na. Ik koop een banketstaaf en gevulde speculaas, voor vanavond als we Sinterklaas vieren bij Bart en Engelien. Morgenavond sinterklaas bij Manon en zondag halen we de kerstboom naar binnen, die verrukkelijk geurend naar hars in de tuin staat te wachten.

Zondag

Zacht mompelend probeert Han een snoer lichtjes uit de knoop te halen. Ik haal ondertussen voorzichtig de kerstversiering uit de dozen en leg deze op tafel. Mijn gedachten zijn bij Engelien. “Niet te dichtbij!”, riep ze eergisteren waarschuwend, toen Lonneke en Klaartje naar ons toe liepen. Ze had natuurlijk gelijk, maar wat is het moeilijk om je eigen kleinkinderen niet even te kunnen knuffelen. In het wipstoeltje lag Kevin te spelen en toen ik zei “Dag lieve Kevin” lachte hij stralend naar me.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil