Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Er is iets aan de hand bij Pieter en Carolien”, zeg ik. Er is politie”

Premium

Anne-Wil: “Er is iets aan de hand bij Pieter en Carolien”, zeg ik. Er is politie”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze is wakker geschrokken. Wat is er aan de hand bij de buren?

Zaterdag

Middenin de nacht word ik wakker, al weet ik niet waarvan. Ik lig met een luid bonkend hart naast Han, die nooit iets hoort en altijd overal doorheen slaapt. Ineens word ik boos op hem. Ze kunnen hier hardop zingend het hele huis leeghalen en nog zal hij niets horen. Ik wil net aan hem schudden als ik een auto hoor aankomen. Dan zie ik door de gordijnen heen het schijnsel van een zwaailicht dat alleen maar van een politieauto kan zijn. Ik zit rechtop in bed. De auto stopt. Mannenstemmen. Voetstappen in de tuin van Pieter en Carolien. Nu schud ik echt aan Han.

Als hij niet meteen wakker wordt, geef ik een paar stompen tegen zijn schouder. “Waarom doe je dat?” Zijn stem klinkt boos. “Er is iets aan de hand bij Pieter en Carolien”, zeg ik. “Er is politie. Moeten we niet iets doen?” “Wat zeg je?” Han komt overeind. Er komt weer een auto de straat in, weer lichtflitsen op het plafond. Han is uit bed gekomen en staat nu bij het raam. “Een ambulance!”, zegt hij. Ik gluur met hem mee door de opening in het gordijn. Twee mannen springen de ambulance uit en rennen naar binnen. Nog een politieauto. “Ik ga me aankleden”, zeg ik. “Ik wil hier in elk geval niet boven blijven.” Even later staan we aangekleed bij het raam in de voorkamer.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil