Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Hoe moet het zijn om zo’n groot verlies te dragen in een periode dat straten versierd zijn?”

Premium

Anne-Wil: “Hoe moet het zijn om zo’n groot verlies te dragen in een periode dat straten versierd zijn?”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Dochter Manon belt in tranen. Ze heeft verschrikkelijk nieuws.

Vrijdag

Tot mijn verbazing verkopen we toch nog aardig wat feestkleding in de boetiek. Ik vraag me af waar onze klanten die mooie glitterjurken gaan dragen. De horeca is dicht, thuis mag je maar een beperkt aantal mensen ontvangen, dus veel glamour zit er niet in. “Het kan mij niet schelen dat we met kerst de deur niet uit gaan”, hoor ik een vrouw tegen haar vriendin zeggen. “Ik ga er met Kerstmis niet bij lopen alsof het een doordeweekse dag is!”

Ik vind het wel iets hebben, om je niets van de omstandigheden aan te trekken. Zelf heb ik nauwelijks een kledingprobleem met kerst. Eerste Kerstdag zal ik met vachtlaarzen, dikke coltrui, waterdichte winterjas en wollen muts in het bos en op de hei lopen. Verkleden na de wandeling hoeft niet, want we blijven buiten bij de barbecue en de vuurkorven. Ik kan me niet voorstellen dat ik daar lekker warm van word, maar een oplossing is het wel: we zitten buiten, houden afstand en de winterlucht doet de rest. Manon doet heel geheimzinnig over de wandelroute die ze heeft uitgestippeld. Het zal mij benieuwen of er hier in de omgeving nog verrassende plekjes zijn. “Je moet het positief zien”, zegt Han. “We gaan ontberingen tegemoet! Dat heb ik mijn hele leven nog nooit meegemaakt met Kerstmis. Dus eerlijk gezegd vind ik het allemaal best bijzonder.” Op die manier had ik het nog niet bekeken. Hij heeft gelijk.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil