Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Het zou me niks verbazen als Manon niet lekker in haar vel zit”

Premium

Anne-Wil: “Het zou me niks verbazen als Manon niet lekker in haar vel zit”

Anne-Wil heeft twee kinderen, zes kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Dochter Manon stort haar hart uit tijdens een wandeling op de hei.

Zondag

Ik zie het meteen aan haar gezicht, als ze voor de deur staat. Het is lekker weer en ik verheug me op onze zondagse wandeling met Arie. Dat rimpeltje tussen haar wenkbrauwen vertelt genoeg. Welke moeder leest de stemming niet direct af van het gezicht van haar kind? Ik zeg niets, trek mijn jas aan, zwaai naar Han en loop achter Manon aan naar haar auto.

Een kwartier later lopen we op de hei. Nog steeds zwijgend. Behalve “Mam, vergeet je gordel niet” heeft ze niets gezegd. Ik twijfel: vragen wat er aan de hand is of wachten tot ze er zelf over begint? Ik weet dat ik met vragen vaak het tegenovergestelde bereik. Het zou me niks verbazen als Manon niet lekker in haar vel zit. Dat ze nog steeds zo opgewekt was, verwonderde me juist. Alsof het niets voorstelt om moeder te zijn van een baby én twee tieners, herstellende van een keizerssnede, met een overbezorgde man en een dominante schoonmoeder.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil