Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “Wat bedoel je met een ‘hangerig’ gevoel in je buik?”

Premium

Anne-Wil: “Wat bedoel je met een ‘hangerig’ gevoel in je buik?”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Dochter Manon vindt dat haar moeder zich geen zorgen over haar hoeft te maken.

Zondag

In plaats van één grote kerstboom hebben we dit jaar gekozen voor twee kleintjes. Ze staan aan weerszijden van de haard. Eigenlijk veel leuker dan die grote boom, waarvoor we de meubels altijd moeten verschuiven. Ik zit op de bank en warm mijn handen aan een beker zelfgemaakte glühwein. Terwijl ik naar het haardvuur staar, bedenk ik hoe heerlijk het is om het niet koud te hebben. Sinds eerste kerstdag weet ik namelijk wat kou is. Van die miezerige kou die door je kleren dringt, zich nestelt tussen je hemd en huid en je met dunne vingers streelt tot je niet meer kunt ophouden met rillen. Tijdens de wandeling viel het nog wel mee. Van lopen word je ook warm en we hébben wat gelopen!

Manon leidde ons kordaat over de heide en door een stuk bos. Dat lopen had ook iets heel prettigs, vooral vergeleken bij de kerstmissen waarbij je de hele dag niets anders doet dan je verplaatsen van de ene lekkernij naar het andere glas wijn. Pas toen we rondom de barbecue bij de knetterende vuurkorven zaten, leerde ik dat ook onnozele, miezerig kou door je kleren dringt, als je maar lang genoeg stilzit. En toch… het was hartverwarmend gezellig. We waren bij elkaar, dat had anders niet gekund, en alles wat Boy op de barbecue legde, kwam er heerlijk weer van af. Ik had het absoluut niet willen missen, maar ik weet nu voor de rest van mijn leven dat Kerstmis vieren in de open lucht niets voor mij is.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil