Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anne-Wil: “We weten nog steeds niet hoe we kerst gaan vieren”

Premium

Anne-Wil: “We weten nog steeds niet hoe we kerst gaan vieren”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Dochter Manon maakt zich druk om haar ex Joris.

Zaterdag

“Wat doe jij hier?”, vraag ik verbaasd als Manon de keuken binnenkomt. “Je ging toch met Boy een weekendje naar vrienden?” “Dat zou ik ook”, zegt Manon terwijl ze gaat zitten. “Robbert en Wil zouden dit weekend bij Joris zijn, maar dat gaat niet door. Carice ligt in het ziekenhuis. Ze heeft een zware epileptische aanval gehad en het ziet er niet goed uit. Joris is meteen naar Jitske vertrokken.”

Ik ben tegenover Manon gaan zitten. “En nu?” Ze haalt haar schouders op. “Geen idee. Ik denk dat hij daar voorlopig wel zal blijven. Misschien ook niet. Met Joris weet je nooit iets zeker. Ondertussen hebben de kinderen er de pest in dat ze niet een weekend alleen thuis mogen zijn.” “Daar hebben ze zo langzamerhand toch wel de leeftijd voor?”, vraag ik voorzichtig.

“Niet zolang ze nog van die idiote dingen uithalen, zoals Wil met haar milieuclubje. Een beetje ’s nachts op pad gaan om tegels uit tuinen te graven, zodat de regen de grond in kan.” “Waren Boy en jij toen niet gewoon thuis?”, vraag ik. Manon kijkt me woedend aan. “Hè ja, begin jij ook eens!” Ze is even stil. “Sorry mam, het gaat even allemaal niet zo lekker. Ik moet steeds aan Joris denken. Eerst laat hij iedereen barsten en vervolgens zit hij vol schuldgevoel. Alsof hij nog iets kan goedmaken door naast Jitske aan het bed van Carice te zitten. Toch heb ik ook met hem te doen. Ik wil hem troosten én ik ben kwaad op hem. Het is zo dubbel!”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Anne-Wil

Alles van Anne-Wil