Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 17 vervolg – Mijn gehandicapte kind niet meer naar de dagopvang mocht

Premium

De Dag Nadat 17 vervolg – Mijn gehandicapte kind niet meer naar de dagopvang mocht

Conny (59) verveelt zich geen moment deze thuisquarantaine. Kón ze zich maar vervelen. Ze draagt nu volop de zorg zorg voor haar ernstig meervoudige en verstandelijk beperkte dochter Eva (28). Inmiddels al 31 dagen.

“Vandaag is het dag 31 van deze situatie. Ik sta nog overeind, we zijn allemaal nog gezond en daar ben ik dankbaar voor. Wel merk ik dat ik vaak niet weet welke dag het is. Alle dagen lijken op elkaar. Ze hebben allemaal het onwerkelijke, kunstmatig ritme dat vooral bepaald wordt door Eva. Door haar voedingsmomenten, de momenten waarop we naar buiten gaan, het moment waarop een paar uur een van haar verzorgers komt zodat ik even adem kan halen. In die uren verzorgen zij 2 maaltijden en doen ze Eva in bad. Belangrijk, want dan heeft Eva ’s nachts minder epileptische aanvallen.”

Hoe gaan we dat straks doen?

“Ondertussen denk ik aan de zogenaamde ‘anderhalvemetersamenleving’ van straks. Hoe gaan we dat doen? Op de dagopvang waar Eva zit, is anderhalve meter afstand wel te doen. Maar qua vervoer wordt het een heel ander verhaal. Ze zitten nu met z’n zessen in een busje, straks kunnen er maximaal 3 in. Al denk ik niet dat instellingen zoals die waar Eva verblijft als eerste zal opengaan. Mondkapjes, ook dat is zoiets wat daar niet werkt. Eva zou het niet snappen, zou het meteen van haar gezicht halen of op het kapje gaan sabbelen. Anderen zullen misschien proberen de kapjes van het gezicht van het verplegend personeel te halen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat Vervolg

Alles van De Dag Nadat Vervolg