Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 42 – Ik eindelijk mijn rijbewijs haalde

Premium

De Dag Nadat 42 – Ik eindelijk mijn rijbewijs haalde

Rena (69): “Vandaag ga ik mijn rijbewijs ophalen! Dat is het eerste wat ik denk als ik mijn ogen opendoe. En al schijnt de ochtendzon nog niet door de gordijnen, voor mij schijnt-ie volop. 

Arie slaapt nog, ik ga alvast naar beneden om het ontbijt voor ons klaar te zetten. Op tafel staat de prachtige bos bloemen die Arie meteen heeft gehaald toen ik hem gisteren belde om te vertellen dat het eindelijk was gelukt om dat felbegeerde roze papiertje te bemachtigen.Ik zet thee en denk aan gisteren. Nerveus was ik niet voor mijn rijexamen, dat was ik geen enkele keer. Mijn stemming was eerder gelaten: daar gáán we weer. Ik reed voor de achtste keer af, de zeven keren hiervoor was het niet gelukt om te slagen. Eén keer had ik een ingreep, dan ben je sowieso gezakt. Andere keren waren de redenen wat vager: u moet vaker in de spiegels kijken. Dan doe je dat, en zak je weer op iets anders. Het was fijn dat deze keer mijn instructrice achter in de auto zat tijdens het examen. Daar had ik toch een soort houvast aan. En dan dat moment dat de examinator zei: ‘Mevrouw, u bent geslaagd.’ Ik kon hem wel zoenen, zó blij was ik!

Eindelijk is het gelukt, ik heb mijn rijbewijs, en toch maar mooi binnen een jaar. Ik ken genoeg mensen die er langer over hebben gedaan. Al ken ik er dan weer niet zo veel die acht keer examen hebben gedaan.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat