Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 13 – Mijn kleindochter plotseling overleed

Premium

De Dag Nadat 13 – Mijn kleindochter plotseling overleed

Lydia (64) heeft een 12-jarige kleindochter die in de bloei van haar leven staat. Als het meisje plotseling komt te overlijden, stort Lydia’s wereld in.

Lydia: “Mijn hoofd voelt alsof het vol watten zit en ik krijg geen hap door mijn keel. Ik ben kapot, heb al twee nachten geen oog dichtgedaan. Ik móet mezelf oppeppen, ik wil er zijn voor mijn zoon Rob. Hoe kan het in vredesnaam zulk mooi weer zijn vandaag, denk ik wanhopig, als ik naar hem toe rijd.

Vrolijk

Dit is de zwartste dag van mijn leven. Mijn lieve, mooie, stoere kleindochter Lucy is gisteravond overleden. Twaalf jaar pas. Afgelopen weekend nog kerngezond, nu is ze er niet meer. De pijn vlamt door me heen als ik eraan denk hoe vrolijk ze altijd binnenkwam: ‘ha oma!’ En dan lekker knuffelen. Ze was een echte knuffelkont. We leken in alles op elkaar.

Rob zit aan tafel te tekenen. Dat is zijn uitlaatklep. Mijn hart breekt als ik hem zie. Ik loop naar hem toe en houd hem minutenlang vast zonder dat we iets zeggen. Hij schokt in mijn armen en ook ik huil. Dubbel verdriet heb ik: om Lucy, die ik zo zal missen, én om mijn oudste zoon, die verder moet zonder zijn dochter. ‘Wil je koffie?’, vraagt hij als hij zich losmaakt. Als een oude man sloft hij naar de keuken.

Corona

Afgelopen weekend logeerde Lucy bij Rob. Hij is gescheiden van haar moeder en zag zijn dochter vooral in het weekend. Ze voelde zich niet lekker, daarom had hij haar eerder naar huis gebracht. Vast corona, dacht hij. De dag daarna belde zijn ex, ze had Lucy die ochtend niet wakker kunnen krijgen en in paniek 112 gebeld. In het ziekenhuis bleek na een punctie van haar ruggenmergvocht dat Lucy hersenvliesontsteking had, een zeldzame, zeer ernstige virale vorm. Haar hersenen waren zo gezwollen dat de artsen geen andere oplossing zagen dan haar opereren.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat