Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 16 – Mijn kinderen hun ruzie hebben bijgelegd

Premium

De Dag Nadat 16 – Mijn kinderen hun ruzie hebben bijgelegd

Het is de nachtmerrie van iedere moeder: je kinderen willen geen contact meer met elkaar. Henriette (58) maakte het mee, haar zoon en dochter spraken elkaar twee jaar niet meer.

Henriette (58): “Zonder dat ik direct weet waarom, word ik opgelucht wakker. Wat was er ook alweer? O ja, gisteravond kreeg ik een appje van mijn dochter Marije: ‘Bas en ik hebben het goedgemaakt, mam. Ben heel blij. We bellen morgen wel even.’ Ik kon mijn ogen niet geloven. Ruim twee jaar hadden mijn kinderen geen contact met elkaar. Het liefst wilde ik mijn dochter bellen, maar ik hield me in. Nu ze zwanger is, is ze vaak moe en ze had vast net een lang gesprek met haar broer gehad.

Terwijl ik ontbijt, houd ik mijn telefoon in de gaten. Ik kan niet wachten mijn dochter te spreken. Kan ik mijn kinderen straks allebei uitnodigen voor een etentje? Kunnen we verjaardagen weer samen vieren? Ik denk aan hoe het is misgegaan…

Plan

Mijn dochter is heel zelfstandig, altijd geweest. Toen ze achttien was, ging ze het huis uit, ze had toen al flink wat spaargeld van haar bijbaan in een warenhuis. Ze regelde een prachtig appartementje voor zichzelf en een vriendin en zorgde ervoor dat ze alles altijd zelf kon betalen. Ze had een plan – diëtist worden – en daar ging ze voor. Marije weet goed wat ze wil en handelt daarnaar.

Bas is een ander verhaal. Natuurlijk ben ik ook trots op mijn zoon, maar bij hem verloopt alles altijd veel moeizamer. Als puber was hij niet vooruit te branden. Gamen en zijn vriendengroep, daar ging het om. School boeide hem niet. Wat hebben we hem veel achter zijn broek aan moeten zitten.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat