Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 02 – Ik het contact met mijn moeder verbrak

Premium

De Dag Nadat 02 – Ik het contact met mijn moeder verbrak

Isabelle (31): “Ik zit buiten met een kop thee. Vandaag doe ik mee aan een zweethutceremonie, een oeroud ritueel om lichaam en geest te reinigen. Ik had me al een tijdje geleden opgegeven, maar de timing kan niet beter na wat er gisteren is gebeurd.

Nadat ik al mijn moed had verzameld, schreef ik een mail aan mijn moeder, met de boodschap: ‘Als je geen verantwoordelijkheid neemt en excuses aanbiedt, dan wil ik geen contact meer.’ Ik haalde nog een keer diep adem en drukte op de verzendknop. Het is ongelooflijk verdrietig. Mijn vader zie ik al jaren niet meer. Na de scheiding van mijn moeder hertrouwde hij en koos hij voor zijn nieuwe gezin – en nu ben ik ook mijn moeder kwijt.

Toch weet ik dat het de juiste beslissing is. Zolang ik me kan herinneren, leed mijn moeder aan depressies. Ze was daardoor meestal niet in staat om voor mijn zus, broertje en mij te zorgen. Mijn vader deed alles, naast zijn fulltime baan. Als klein meisje troostte ik mijn moeder al als ze verdrietig was, dan ging ik bij haar zitten en masseerde ik haar schouders. Er waren periodes dat het beter ging, maar ook dan klopte ik niet bij mijn ouders aan als ik ergens mee zat. Als het even niet over mijn moeder ging, dan eiste mijn zus met haar gedragsproblemen de aandacht op. Er was altijd wel wat, dus probeerde ik iedereen zo min mogelijk tot last te zijn. Als ik echt hulp nodig had, ging ik naar een leraar of mijn gitaarjuf.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat