Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 27 – Ik op mijn 35ste mijn zwemdiploma haalde

Premium

De Dag Nadat 27 – Ik op mijn 35ste mijn zwemdiploma haalde

Tünde (35): “‘Hoe was je vrije dag gisteren?’, vraagt een collega als ik ’s ochtends binnenkom op mijn werk. ‘Nog iets bijzonders gedaan?’ ‘Nee hoor’, antwoord ik, terwijl ik mijn computer aanzet. Ze moest eens weten, denk ik.

Toch houd ik voor me dat ik gisteren op m’n vijfendertigste mijn diploma A heb gehaald. Niet dat ik me schaam omdat ik nog niet kon zwemmen, maar ik heb op mijn werk nooit iets verteld over mijn zwemlessen. Alleen mijn man Tim en een vriendin wisten ervan. Zo’n prestatie vind ik een diploma halen nou ook weer niet. Het is vooral handig. Nu kan ik eindelijk met mijn dochter Iris naar het zwembad.

Voor de meeste mensen in Nederland is zwemmen heel normaal. Kinderen halen hier al jong hun diploma’s. In Roemenië, waar ik vandaan kom, doen ze niet aan zwemdiploma’s. Ik kreeg daar wel een soort zwemles. Tijdens de eerste les gooide de zwemleraar ons in het diepe en moesten we er zelf maar uit zien te komen. Dat lukte me nog net zonder te verdrinken. Daarna was ik zo bang voor water dat ik niet doorging met de lessen. Een beetje drijven lukte nog wel, maar in het water springen was echt een brug te ver.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat