Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 40 – Ik wakker werd op de intensive care

Premium

De Dag Nadat 40 – Ik wakker werd op de intensive care

Lenie (69): “Ik ben bang. Een man struint over de afdeling om eten te pikken en iemand port me continu in mijn zij. Aan de andere kant van de ruimte zie ik een losse arm heen en weer bewegen. En de oorverdovende piepjes die ik hoor, drijven me tot waanzin.”

“Als ik mijn hand probeer op te tillen, gebeurt er helemaal niets. Ik voel me zo slap als een vaatdoek. Ik wil roepen, vragen stellen, maar dat gaat op een of andere manier niet. Gelukkig, daar is mijn man Fred. Ik probeer hem te vragen hoe het met hem gaat. Au. Hij kijkt me meewarig aan. Wat is dit nu weer? Ik vraag iets, hij verstaat me toch? Hij wijst op mijn mond: een beademingsbuis. We huilen. Ik ben zo blij om hem te zien, hij zegt dat hij zo blij is dat ik er nog ben. Ik graaf in mijn geheugen, maar dat laat me genadeloos in de steek.

Ingepakt

Toen ik gisteren bij kennis kwam en mijn ogen opendeed, zag ik ogen, dicht bij mijn gezicht. Een angstaanjagend beeld. De arts die aan mijn ziekenhuisbed stond, was verder van top tot teen ingepakt. Ik schrok me wezenloos. De arts vertelde me dat ik op de ic lag en legde uit wat er was gebeurd, maar het drong niet of nauwelijks tot me door. Waar was Fred? Mijn man, ik wilde mijn man zien.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat