Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 54 – Mijn man vertelde dat hij was vreemdgegaan

Premium

De Dag Nadat 54 – Mijn man vertelde dat hij was vreemdgegaan

Noor (35): “Mijn ogen branden. Na de bekentenis van Jurriaan, afgelopen nacht, heb ik geen oog meer dichtgedaan. Bijzonder is dat toch, dat mannen nadat ze een bom hebben laten ontploffen gewoon in slaap kunnen vallen.

Waarom heb ik hem niet meteen de slaapkamer uit gegooid? vraag ik me af. Jurriaan had in Tobias’ bed kunnen slapen. Maar ik was zó verbijsterd over het konijn dat hij gisteravond uit de hoge hoed toverde, dat ik niet eens op dat idee kwam. En dan is het vandaag ook nog Eerste Kerstdag. Lekker getimed, denk ik boos, waarom moest je nou precies gisteravond je geweten schoonwassen? Dan denk ik aan Tobias’ lieve snoetje en schiet vol: hij heeft zich zó verheugd op Kerstmis, en nu is alles verpest. Hoe kón Jurriaan dit doen? We waren de drie musketiers, onoverwinnelijk. Al een tijdje proberen we er de vier musketiers van te maken. Ik houd mijn adem in: zul je net zien dat het is gelukt met de vrijpartij van vannacht. Wil ik nu nog wel een kind van hem?

Tijd voor leuke dingen

Jurriaan draait zich om, snurkt even en ik geef hem een venijnige duw, net niet zo hard dat hij wakker wordt. Ik wil nog geen contact met de man die me zo heeft voorgelogen. Ik weet bijna niet waarom ik bozer ben: dat hij is vreemdgegaan of dat hij al die tijd mooi weer heeft gespeeld. Ik voel me zó dom dat ik helemaal niets heb vermoed. Ik kijk naar de wekker: halfnegen. Ook al ben ik gisteravond al naar de vroege nachtmis geweest met mijn zus, haar kinderen en Tobias, ik ga straks maar weer naar de kerk – ik wil niet thuis zijn. Na afloop van de nachtmis zei mijn zus dat Tobias wel kon blijven logeren. Leuk voor de neefjes en ‘dan hebben jullie tijd voor leuke dingen’, zei ze veelbetekenend. Ze weet hoe ik verlang naar een tweede.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat