Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De Dag Nadat 49 – Ik ontdekte dat mijn moeder een affaire heeft

Premium

De Dag Nadat 49 – Ik ontdekte dat mijn moeder een affaire heeft

Jantine (42): “Mijn man en ik zitten bij ons favoriete restaurant. Ik ben blij dat ik eindelijk mijn hart kan luchten. We hebben vandaag nog niet de kans gehad rustig te praten. Als de wijn op tafel staat, vraagt Jacob: ‘Nou, waar wilde je het met me over hebben?’ Ik merk dat ik zenuwachtig ben en me een beetje schaam. ‘Mijn moeder gaat vreemd’, zeg ik zacht.

Een geschokte uitdrukking op Jacobs gezicht, even, daarna een nerveuze lach. ‘Wát?!’, roept hij uit. ‘Sst’, sis ik en vertel hem wat ik gisteren heb ontdekt. Toen ik samen met onze jongste zoon Milan van zes bij mijn moeder op de koffie was, vroeg ze of ik haar wilde helpen met haar e-mail: ze kreeg de berichten nog wel binnen op de computer, maar niet op haar telefoon. Het was snel geregeld, nadat ik en update op haar smartphone had gedaan, stroomde de mails van de afgelopen dagen binnen. Ik zag wat binnenkomen van de verzekeringsmaatschappij en de tennisclub, maar ook een paar mails van ene Gerard. ‘Ik mis jou ook’ stond in het onderwerp en ‘Wanneer zie ik je weer?’
Ik verschoot van kleur. Was dit spam? Of was dit wat ik dacht dat het was? Mama was in de keuken, Milan zat aan tafel te spelen. Ik twijfelde één seconde en besloot toen een mail van Gerard te openen. Zijn woorden logen er niet om, dit wees duidelijk op een verhouding. Mama kwam terug uit de keuken met thee en gebak. Met vuurrode wangen sloot ik snel de mail. ‘Je mail doet het weer hoor, mam’, zei ik zo luchtig mogelijk. ‘Ah mooi, dankjewel. En hoe gaat het nou met je werk?’ Ik deed net of ik niks had gezien – wat kon ik anders, met Milan erbij? – maar intussen duizelde het me.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van De Dag Nadat

Alles van De Dag Nadat