Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek Koen 54: “Die pijnlijkheid van haar blik snijdt door mijn ziel”

Premium

Dagboek Koen 54: “Die pijnlijkheid van haar blik snijdt door mijn ziel”

Koen heeft eindelijk weer contact gekregen met Lot. In een bericht schrijft ze dat ze een afspraak heeft in de abortuskliniek.

Lees ook het Dagboek van Maud.

Ik ben niet van mijn voornemen af te krijgen, ook al doet Maud nog zo haar best. Ze heeft dondersgoed door dat ik niet zomaar naar de boot ga om te “werken” en wat er op het spel staat, maar ik moet er heen. Ik zie hoe ze me vanuit het keukenraam nakijkt. Die pijnlijkheid van haar blik snijdt door mijn ziel – ik heb hoe dan ook de afgelopen weken zoveel meer bewondering gekregen voor mijn vrouw. Eigenlijk kan ik het niet beter treffen dan met haar, maar de vraag die steeds weer bij me opkomt is: zijn we niet klaar? Is het niet uitgeblust tussen ons en verworden tot een veilige broer-zus relatie. We hebben de afgelopen tijd weer een paar keer seks gehad, maar ik kon het alleen door te denken aan Lot… Zo plat is het leven soms.

Ik ben ver over de snelheidslimiet gegaan om bij Lot te zijn. Ze weet dat ik kom maar ze heeft niet geantwoord. Als ze nog maar niet bij die abortuskliniek is. Hoewel het alles een stuk makkelijker zou maken als er geen sprake meer is van een kind, wil ik het niet op mijn geweten hebben dat er door mij een leven gestopt wordt nog voor het heeft kunnen ontluiken. Maud is verloskundige en helpt elke dat kinderen op de wereld, hoe macaber zou het zijn als ik dan juist het tegenovergestelde bewerkstellig. De hele nacht heb ik erover liggen malen, ik dacht op een bepaald moment dat mijn hoofd uit elkaar zou barsten van de stress. Ik moet er heen, dacht ik. Ik moet voorkomen dat ze het kind – ons kind – weg laat halen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Dagboek van Koen

Alles van Dagboek van Koen