Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek Koen 52: “Maud heeft een batterij aan plannen. Ik word al benauwd bij het idee”

Premium

Dagboek Koen 52: “Maud heeft een batterij aan plannen. Ik word al benauwd bij het idee”

Koen gaat in gesprek met Maud omdat hij er voor Lot wil zijn.

Lees ook het Dagboek van Maud.

De grootste kracht van vrouwen is niet hun charme, hun gevoeligheid, of hun zorgzaamheid, het is hun onvoorspelbaarheid. Ik zeg tegen Maud: “Ik denk dat het goed is als we een tijd uit elkaar gaan.” Ik verwacht tranen en veel drama – precies ook waar ik bang voor ben – maar in plaats daarvan zegt ze: “Nee, dat gaan we dus niet doen.” Er volgt een heel verhaal dat uit haar mond nog aardig logisch klinkt over dat we onszelf nooit een kans hebben gegeven en dat we slachtoffers zijn van de omstandigheden, maar dat is volgens haar geen reden om nu zomaar op te geven.

Als ze klaar is met haar pleidooi kijkt ze me recht aan en zegt: “Tenzij er iemand ander is, want dan moet je het nu zeggen.” Ik wil het toegeven – ik wil eerlijk zijn, ook voor Maud – maar ik krijg het letterlijk niet mijn strot uit.

Het gevolg is dat Maud nog vastberadener is om dit te laten slagen en onze relatie overeind te houden. Dus word ik onmiddellijk gelimiteerd in mijn tijd en presenteert ze een hele batterij aan plannen: hotelletje hier, fietstocht daar, kerstdinertje thuis met de kinderen, tweede kerst romantisch met zijn tweeën, een lijst met Netflixseries die we samen moeten bekijken, shoppen in de stad en uit eten zodra het weer mag.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Dagboek van Koen

Alles van Dagboek van Koen