Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek Koen 03: “Ik wil een man van mijn woord zijn”

Premium

Dagboek Koen 03: “Ik wil een man van mijn woord zijn”

Koen zit volledig klem, met aan de ene kant Maud die nu weet dat hij een andere vrouw zwanger heeft gemaakt, en aan de andere kant Lotte die niet meer zonder hem lijkt te kunnen.

Lees ook het Dagboek van Maud.

Maud kent dus nu mijn geheim! Ik weet niet wat ik had verwacht. Dat de wereld zou ontploffen, ze me als een hysterica aan zou vallen, of dat ik zelf zou bezwijken aan een hartaanval. Maar in plaats daarvan komt onze dochter binnen en moeten we allebei een toneelstukje opvoeren. Nou, ik kan best een beetje acteren, maar zo goed niet. Daarbij blijft mijn telefoon maar trillen in mijn zak met berichten van Lot. Het schiet me even door mijn kop dat de echte hysterica niet thuis zit, maar op de boot.

Maar goed, ik had Lot tenslotte beloofd om elke dag langs te komen en ik wil een man van mijn woord zijn. Bovendien wil ik het niet op mijn geweten hebben dat ze het kind – ons kind – in haar buik vermoord omdat ik me niet aan mijn woord heb gehouden. Dus sta ik op een bepaald moment toch op met de mededeling dat ik iets vergeten ben op de boot. Maud die nu weet wat dit feitelijk betekent, kijkt me rustig aan en zegt: “kijk uit het kan glad zijn op straat.” Het gekke is dat Mauds kalmte, en ook de aanwezigheid van Rosa, maken dat ik liever thuis zou blijven. Ik heb zelfs de neiging om ze beiden te omhelzen, maar ik doe het niet.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Dagboek van Koen

Alles van Dagboek van Koen