Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Maartje en de meisjes deel 61: “Hij kijkt op en ik zie een traan glinsteren in zijn ooghoek”

Premium

Maartje en de meisjes deel 61: “Hij kijkt op en ik zie een traan glinsteren in zijn ooghoek”

Het idee van de laatste kerst samen als gezin maakt Maartje verdrietig. Ondanks de warme-jas-seks met Jochem zoekt ze nu toch naar voorbeelden van co-ouderplannen en gelukkig gescheiden types. Alles komt goed, toch?

“In mijn hoofd ben ik al weg,” vertel ik tegen Lies. Mijn favoriete workfriend belde na het zien van mijn verrassend vroege out-of-office en wist meteen dat dat niet zomaar was. Dus nu wandelen we door het bos, met 981 andere frisse neus halers.

“Bij Jochem, maar ook uit het huis.”

“Waar wil je heen dan?” Liesbeth kijkt me vertwijfeld aan. “En wat denk je ergens anders te vinden?”

Haar vragen irriteren me een beetje. Dat komt niet zozeer door Liesbeth, maar iedereen die ook maar insinueert dat weggaan bij Jochem zonde is, of zielig voor de kinderen, zorgt voor stekels op mijn rug. Alsof ik daar zelf niet aan denk. Alsof ik weg wil omdat ik gewoon geen zin meer heb. Misschien zit je wel in een vroege midlifecrisis, suggereerde Suus laatst, ‘jij was met alles altijd vroeg,’ voegde ze er nog aan toe.

Dat laatste is overigens wel zo. Toen we net op de havo zaten, had ik al de ene verliefdheid na de andere te pakken. En tijdens de kerstdisco op school stond ik als eerste van ons groepje te tongen onder de maretak. Nu ben ik de eerste van mijn vriendinnengroep, en in mijn familie, die mogelijk gaat scheiden en sowieso niet hetero is. ‘Maar lesbisch ben je ook niet hoor Maartje,’ benadrukte Suus. Ik voel dat ze daar wel gelijk in heeft.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Maartje en de meisjes

Alles van Maartje en de meisjes