Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Maartje en de meisjes deel 65: “Gaat het wel met je?”

Premium

Maartje en de meisjes deel 65: “Gaat het wel met je?”

Het blijft worstelen tussen Maartje en Jochem en dus besluit ze om hét gesprek aan te gaan met Jochem. Ik zie geen toekomst meer voor ons, althans niet als partners, maar hoe zeg je zoiets in vredesnaam? Ondertussen ziet ze een zakelijke aanleiding om Vera een uitgebreide app te sturen.

“Weet je wat? Ik ga twee weken in het huisje van mijn ouders zitten, en ik neem Mats en Nine mee naar Burgem. Thuisscholing kan daar ook en de Friese natuur zal ze goed doen. Ik heb geen zin om jou steeds te zien twijfelen. En eerlijk gezegd trek ik dit ook niet langer. Je gaat voor mij of niet. Voor ons. Voor ons gezin. Dus als we over veertien dagen terug zijn, wil ik weten wat je gaat doen,” zegt Jochem resoluut. En gelijk heeft hij.

Het meest verdrietige aan dit geheel is misschien nog wel dat ik er niet eens rouwig om ben. Ik ben het getwist en het aanpassen ook zo moe. Zijn kwijnende blik. Het knagende gevoel dat ik Jochem niet kan geven wat hij wil. Wat hij verdient ook. Twee weken in mijn eentje thuis voelt als vakantie in plaats van een ultimatum.

“Mama moet ook mee!” jammert Nine de volgende ochtend. Jochem hield het uitje als een verrassing, maar dat pakte niet zo goed uit. Nine huilt en Mats is stil.

“Ik vind het zielig voor mama, dat ze hier moet blijven.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Maartje en de meisjes

Alles van Maartje en de meisjes