Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Maartje & de meisjes – deel 71: “Je was zo verliefd toen ik je laatst sprak?”

Premium

Maartje & de meisjes – deel 71: “Je was zo verliefd toen ik je laatst sprak?”

Maartje en Jochem zijn uit elkaar en Maartje merkt dat veel dingen nu anders zijn. Ze geniet van de vrijheid die alleen zijn haar biedt.

Zelfs de boodschappen bij de Appie zijn nu anders. Tot vorige week bestelde ik het hele zwikkie online voor een hele week, nu maak ik er elke dag een uitje van. Even uit het huis. Ik ben in een super-zelfzorg-modus gekomen en kook wonderwel gezonder dan ooit. Opmerkelijk wel, voor iemand bij wie één keer per week friet ruim dertig jaar de norm was. Nu sta ik watertandend boven boven de paprika’s en de bosuien. De lichtfrisse tintel in mijn neus trekt me naar het voorjaar. Raapstelen! Zouden ze er alweer zijn? Raapstelenstamppot is mijn potje geluk. Jochem wilde nooit raapstelen. Liever een pastaatje dan dorre takken in puree. Voor de rest van mijn leven kan ik zo vaak raapstelen eten als ik wil. Nog vaker dan pasta. Nog vaker dan friet. Voor de rest van mijn leven kan ík bepalen wat ik wil en wat ik doe. En dat gevoel van vrijheid geeft me vleugels. Bijna dansend gooi ik mijn kar vol kleurrijk goeds.

Dagdromen

“Máártje!” klinkt het ineens achter me. Verbaasd kijk ik op. Het is Judith. De vrouw die onbewust het zaadje plantte voor dit alles.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Maartje en de meisjes

Alles van Maartje en de meisjes