Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Maartje en de Meisjes – deel 72: “Hoe het ook loopt, dit wordt onze nieuwe traditie”

Premium

Maartje en de Meisjes – deel 72: “Hoe het ook loopt, dit wordt onze nieuwe traditie”

Tijdens een uitje naar de supermarkt loopt Maartje Judith weer tegen het mooie lijf. Zo gezellig! Eenmaal thuis vertelt Jochem dat hij een lang weekend weg gaat met een vriend, en ziet Maartje haar kans schoon voor een meidenweekend.

‘Mats en Stijn hebben zin om morgen te logeren’, app ik naar Sabine, de moeder van de rooie krullenbol. Z’n beste maat sinds groep 1 en inmiddels ken ik zijn ouders dus ook best goed. Misschien wel handig als ik haar ook vertel dat Jochem en ik uit elkaar gaan. Ineens voelt het als een soort coming out, niet van m’n seksualiteit, maar van m’n status als (bijna) gescheiden vrouw. ‘Leuk! Kan wel hier hoor! Kijken we samen Lego Masters,’ stuurt ze terug. Mooi!

Logeren

Als Nine even later hoort dat haar broer gaat logeren, wil zij dat ineens ook. Ze heeft met niemand afgesproken vandaag, en ik ga haar ook niet opzettelijk bij iemand uitnodigen zeg ik. Nine zelf heeft daar duidelijk helemaal geen boodschap aan en pakt haar jas en gaat naar buiten. Lekker, kan ik even een zuiger door het huis halen. Tien minuten later staat Nine alweer stralend voor mijn neus, met haar vriendinnetje Sophia in haar kielzog. “Ik mag morgen bij Sophia logeren, toch Sophia, toch?” Sophia knikt. “Van mijn moeder mag het. En we mogen dan ook chips.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen

Meer van Maartje en de meisjes

Alles van Maartje en de meisjes