Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek van Maud 01: “Zodra ik binnenkom barst ik in tranen uit”

Premium

Dagboek van Maud 01: “Zodra ik binnenkom barst ik in tranen uit”

Hoelang kan ik het volhouden om niet te vragen of hij verliefd is op een ander? Wat er precies speelt en hoe ver dat gaat? Hoelang het al bezig is?

Zelfs als ik me kan inhouden die vragen te stellen: hoelang zal het duren voordat Koen breekt en alles opbiecht zonder dat ik dat wil? Ik weet dat ik het overleef, een relatiebreuk met de vader van mijn kinderen. Ik ben daar eerder geweest. Toch is het nu anders. Mijn moeder zit in een verzorgingshuis, de kinderen hebben inmiddels echt hun eigen leven, en ik heb geen flirt op de achtergrond waar ik mijn zelfverzekerdheid uit kan halen. Ik ben alleen.

Kleine verschillen

Mijn cynische kant zegt: hoe is het mogelijk dat al onze levens plotseling op het punt staan uit elkaar te vallen, nu mama in een verzorgingshuis zit. Was zij dan de lijm die onze relaties bij elkaar hield? Het cement van ons gezin? Mijn zus ligt officieel in scheiding, ik nog net niet… Het is de eerste dag dat Koen weer de hele dag naar zijn boot gaat om te werken. Het kan volgens hem echt niet wachten, hoe ‘gezellig’ hij deze kerstvakantie ook vindt. Hij moet bovendien met de boot naar Lemmer om wat op te halen. Ik forceer een glimlach en vraag wat hij ervan zou vinden als ik met hem meega. Hij zegt dat hij al met zijn maat Maarten heeft afgesproken. Daarna stel ik geen vragen meer. Ik zie hem vertrekken, zijn schouders licht gebogen, alsof hij een enorme last draagt. Maar wel met een schoon overhemd, nieuwe sneakers, die hij samen met mij in Amsterdam heeft gekocht, en gel in zijn haar. Zou hij echt niet doorhebben dat vrouwen een extra sensor hebben voor het bespeuren van kleine verschillen? Dat ons details opvallen die mannen nooit zouden zien?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen