Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek Maud 18/19: “De ene dag ben ik blij, de andere totaal onzeker en paniekerig”

Premium

Dagboek Maud 18/19: “De ene dag ben ik blij, de andere totaal onzeker en paniekerig”

Maud en Koen hebben eindelijk het gesprek gevoerd over hun toekomst samen. Het lijkt er op dat ze hebben besloten om definitief uit elkaar te gaan.

Het is eruit: het gesprek dat we allebei niet wilden voeren, maar dat we nu in alle eerlijkheid toch hebben gevoerd. Ik was heel erg verdrietig en Koen misschien ook, dat weet ik niet. Toch voelde het als de enige juiste beslissing.

Kinderen vertellen

Sindsdien gaat het op en neer: de ene dag ben ik blij dat we de knoop hebben doorgehakt, dan ben ik weer totaal onzeker en verdrietig – paniekerig zelfs. Maar eigenlijk is dat meer een gevoel van ontreddering dan dat ik Koen mis. Alsof een deel van mij is geamputeerd en ik niet weet of bewegen, ademen en functioneren wel gaat zonder dat deel. Om het voor ons beiden gemakkelijker te maken, hebben we besloten om elkaar voorlopig niet te zien. Over een paar weken komen we weer bij elkaar en dan vertellen we het de kinderen. Daar zie ik wel erg tegenop. Ik had het er met mijn zus over die natuurlijk net hetzelfde heeft meegemaakt en zij zei: “Maud, als mijn meiden het op hun jonge leeftijd al doorhebben, dan hebben jouw kinderen het zeker door.” Ze heeft vast gelijk.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen