Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek Maud 14: “We kunnen mama niet langer bij ons thuis laten wonen”

Premium

Dagboek Maud 14: “We kunnen mama niet langer bij ons thuis laten wonen”

Maud lijkt het weer te hebben bijgelegd met haar zus. Ze spreken af om samen een verzorgingshuis te bezoeken voor een rondleiding.

Ik kijk naar boven omdat het vogelgefluit anders klinkt dan ik gewend ben. Op de door de wind heen en weer schommelende tak zit een felgroene exotisch uitziende vogel. Net als ik hem scherp in het vizier heb, spreidt hij zijn vleugels en vliegt weg. “That’s a lovebird”, klinkt een stem naast me. Verbaasd kijk ik opzij en zie een kleine oude man die door een rond brilletje de lucht in tuurt.“You know why they’re called lovebirds?” Nog voor ik kan reageren geeft hij zelf het antwoord al. “Because they live in pairs. Just like humans used to do. “Used to?”, vraag ik met een glimlach. Waarop de man zonder iets te zeggen van me wegloopt.

Ik ben in het verzorgingshuis waar we mama willen inschrijven. De directrice is weggeroepen voor een dringend telefoontje. Het geeft mij de gelegenheid om even alleen rond te dwalen en de sfeer te proeven. Het is hier veel prettiger dan in het verzorgingshuis dat ik eerder bezocht. Een grotere tuin, huiselijker, en het ruikt hier frisser. Misschien komt het fijner op me over omdat ik er destijds nog niet aan toe was en nu wel. We kunnen mama niet langer bij ons thuis laten wonen, daar is iedereen het inmiddels wel over eens. Juliet en ik lijken veel meer op één lijn te zitten na onze saunaruzie. We zouden hier eigenlijk ook samen naartoe gaan, maar ze appte me dat ze het niet haalde. Zo, typisch. Ik ben benieuwd hoe lang ons vredesakkoord deze keer duurt.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen