Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek van Maud 38: “Ik word misselijk van het beeld van mama die door het gebroken raam klimt”

Premium

Dagboek van Maud 38: “Ik word misselijk van het beeld van mama die door het gebroken raam klimt”

Maud moet onder ogen zien dat ze haar moeder niet meer zomaar in de auto ergens mee naartoe kan nemen. Als Maud spreekuur heeft, past Koen op Babs. Dan gaat de telefoon.

Lees ook het Dagboek van Koen

Hoe vaak je iets moet horen voor het uiteindelijk tot je doordringt, hangt af van het belang dat je erbij hebt om iets te blijven ontkennen. Maar zelfs de blinden en de doven kunnen de boodschap op een bepaald moment niet langer negeren: ik kan mama niet meer zomaar in de auto zetten en haar ergens mee naartoe nemen, ze is té bang. Nadat ze is flauwgevallen in het tankstation, is me duidelijk geworden dat ik überhaupt niet meer alleen met haar ver van huis kan gaan. Dan gebeurt er iets wat me definitief de ogen opent…

Koen belt. Ik heb de hele ochtend al spreekuur en ga net mijn pauze in. Koen is zelden in paniek, maar dit keer klinkt zijn stem onvast en gejaagd. Er is iets met mama gebeurd, de ambulance is onderweg. “Is ze gevallen?”, vraag ik. Dat hoor je vaker. De moeder van een collega struikelde over een snoertje, viel en brak prompt twee heupen. “Nee, ze is…” Koen zoekt naar de juiste woorden. “Ze heeft zich willen bevrijden?” “Klets geen onzin, Koen. Wat is er met haar?” “Ze heeft het bronzen beeldje, dat je van je vader hebt geërfd, door het glas van de keukendeur gegooid en is toen door het gat naar buiten geklommen. En nu…” Koen houdt even in. “O, mijn hemel!” “Haar benen liggen helemaal open. Ze verliest veel bloed.” “Is ze in levensgevaar? Koen…?” “De ambulance is er. Ik moet ophangen.” “Wacht! Ik kom nu naar huis.” “Volgens mij kun je beter meteen naar het ziekenhuis gaan. Ik bel je zodra ik kan.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen