Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek Maud 05: “Het beeld van Koen en die vrouw…”

Premium

Dagboek Maud 05: “Het beeld van Koen en die vrouw…”

Maud heeft net gehoord dat Koen een ander heeft én vader wordt. Nadat hij dit heeft opgebiecht, is hij die nacht niet thuisgekomen.

Ik ga gewoon naar mijn werk de volgende ochtend, alsof Koen niet de hele nacht is weggebleven. Met het wankele gevoel van te weinig slaap wacht ik op mijn eerste afspraak. Een vrouw van halverwege de dertig komt binnengelopen met een acht maanden zwangere buik die ze trots vooruitsteekt.

Het is alsof ik een klap in mijn gezicht krijg, nu pas lijkt de waarheid tot me door te dringen. Een even zo stralende vrouw is nu zwanger van mijn man, en loopt over een tijd – hoe ver zou ze zijn? – ook een verloskundigenpraktijk binnen. Ik voel me duizelig worden en moet me vasthouden aan mijn bureau om rechtop te blijven zitten. “Ik heb het wel gehad met het zuur, de dikke vingers, pijnlijke enkels en slapeloosheid”, babbelt de vrouw er vrolijk op los. Ze lijkt niet door te hebben dat ik vlekken voor mijn ogen krijg en mijn grip op de realiteit verlies.

“Sorry, kan ik je even onderbreken?” Mijn eigen stemgeluid komt me vreemd voor. “Ik moet deze afspraak helaas beëindigen…”, hoor ik mezelf nog zeggen. Daarna wordt het zwart.

“Hé Maud, ben je er weer?” Mijn collega Kirsten hangt boven me en kijkt me onderzoekend aan. “We wilden de ambulance bellen, maar Koen zei dat hij al onderweg is.”

“Koen?”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen