Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dagboek van Maud 46: “Ik ga scheiden van Mark”, zegt mijn zus plompverloren

Premium

Dagboek van Maud 46: “Ik ga scheiden van Mark”, zegt mijn zus plompverloren

Tijdens het afscheidsfeestje van haar moeder Babs breekt er iets in Maud. Ze begint ineens te huilen terwijl iedereen meezingt met de Franse chansons die de kinderen afspelen voor oma.

Lees ook het Dagboek van Koen

Ik vlucht naar de keuken om mijn tranen te verbergen. Terwijl ik tegen het aanrecht leun en probeer mijn ademhaling onder controle te krijgen, voel ik een hand op mijn rug.

“Gaat het, Maud?”

Het is niet de stem van Koen, die ik had verwacht, maar van mijn zus. “Ja, sorry, het gaat wel.” Ik draai me naar haar om en zie dat zij het ook moeilijk heeft.

“Het is rot hè?”, zegt ze. “Dat mama weggaat, en alles eigenlijk.”

“Vooral dat alles…” Ik veeg de uitgelopen make-up onder mijn ogen weg. “Nog zwart?”

“Nee, is goed.” Ze strijkt over mijn arm en kijkt me meelevend aan. Haar kastanjebruine haar krult om haar smalle gezicht en haar groene ogen geven haar iets katachtigs. Ze heeft mensen altijd het gevoel gegeven dat ze een stukje van haar zouden willen afsnoepen. Alleen was haar schoonheid de laatste jaren verworden tot een masker. Maar nu ze me aankijkt met die kwetsbare blik zie ik voor het eerst in lange tijd de echte Juliet weer. Zonder dat buitenkanterige van ‘ik heb een perfect leven’. Zonder de defensieve houding die ze meestal heeft. Zelfs zonder de verongelijktheid. Gewoon, het acht jaar jongere zusje dat ik ken van vroeger, toen ze de kleine baby was die ik eeuwig zou beschermen. Dat zwoor ik op mijn kinderleven.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen