Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Aardappel-kaaspuree met gerookte schelvis

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • 2 grote aardappels, geschild en in kleine stukjes
  • boter
  • 1 bosje bladpeterselie, gehakt
  • 700 ml melk
  • 2 uien, in ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 tl peperkorrels
  • 250 g gerookte schelvisfilet
Bereiding:
  1. Doe de schelvisfilet in een pan met de peperkorrels, laurierblaadjes, uiringen, de helft van de peterselie en een snufje zout. Giet de melk erover en zet de pan op laag tot middelhoog vuur.
  2. Breng aan de kook, draai het vuur laag en pocheer de vis ongeveer 12 minuten, of tot-ie in stukjes uiteengetrokken kan worden.
  3. Kook de stukjes aardappel in zo’n 10 minuten gaar in een pan water met wat zout. Laat goed uitlekken en vervolgens droog stomen.
  4. Pureer de aardappel dan met de boter en kaas plus wat zout en peper en een scheutje van de pocheermelk.
  5. Verdeel de schelvis en uiringen over de puree en bestrooi met de rest van de peterselie.

Bron: JamieMagazine

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien