Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Aardappel-ovenschotel met witte bonen

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 75 g geraspte kaas
  • 1 kleine ui
  • 1 scheutje olie, + extra om in te vetten
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus
  • 1 snufje zout en peper
  • 300 g gehakt
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 2 puntpaprika's
  • 2 tenen knoflook
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Kook de aardappelschijfjes ca. 10 minuten voor.

  3. Snipper het uitje en snijd de puntpaprika en knoflook in (kleine) stukjes.
  4. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul met een snufje zout en peper. Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe en bak dit 4-5 minuten mee.

  5. Voeg vervolgens de witte bonen in tomatensaus toe. Meng alles goed door elkaar en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

  6. Verdeel de helft van de gekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hier de saus overheen met daarop de rest van de aardappelschijfjes.

  7. Bestrooi de ovenschotel tot slot met geraspte kaas en breng op smaak met een snufje zout en peper.

  8. Zet de ovenschotel ca. 15-20 minuten in de oven.

Bron: Lekker & Simpel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien