Amsterdam Light Festival met korting >

Aardappel-witlofgratin

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 200 ml volle melk
  • 600 g witlof, in lange repen
  • 600 g iets kruimige aardappelen, schoongeboend en in plakjes van 3 mm
  • 150 g brie, in plakken
  • 200 ml slagroom
  • 1 ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blaadje laurier
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de aardappelen in de slagroom met de melk, de knoflook en de laurier in 8-10 minuten gaar.

  3. Verhit intussen de olie in een koekenpan. Bak de witlof in 8 minuten beetgaar.

  4. Schep de aardappelplakjes uit de pan (verwijder het laurierblaadje) en maak samen met de witlof lagen in de ovenschaal. Bestrooi elke laag met peper en zout naar smaak. 

  5. Laat het room-melkmengsel 1 minuut inkoken en schenk dit over de gratin.

  6. Beleg de gratin met de brie. Bak de gratin in 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi het gerecht uit de oven met de peterselie. 

  7. Aantal kcal: 516 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien