Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Aardappelpuree, rode kool en gegrilde kipfilet met peer

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 6 el Becel met een vleugje olijfolie, 60 g
  • 600 g rode kool
  • 2 uien
  • 6 kruidnagels
  • 2 stukken steranijs
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 peren, groot en rijp
  • 400 g kipfilets
  • zwarte peper
Bereiding:
  1. Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten (vang half kopje kookvocht op) en fijnstampen. Klop het kookvocht met 2 eetlepels vloeibare margarine door de aardappelen.

  2. Snijd ondertussen de rode kool in smalle reepjes. Pel en snipper de ui. Kook de rode kool in een laagje water met de ui, de kruidnagels en de anijsster 15 minuten. Afgieten, goed laten uitlekken en mengen met 2 eetlepels vloeibare margarine, de balsamicoazijn en royaal versgemalen peper.

  3. Snijd in de tussentijd de kipfilet in vier dunne plakken en wrijf ze in met 2 eetlepels margarine. Bestrooi met versgemalen peper. Snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis.

  4. Gril de kip in een hete grillpan of onder of op een hete grill aan beide kanten bruin in ca. 8 minuten. Gril de peer 3 minuten mee. Tussentijds keren.

  5. Verdeel de aardappelpuree en rode kool over 4 borden. Leg de kip en parten peer ernaast.

Bron: Becel

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien