Amsterdam Light Festival met korting >

Ajam smoor met zoetzure komkommersalade

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 400 g Chinese roerbakgroenten
  • 2 tl suiker
  • 1 komkommer
  • 1 pakje Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 275 g gele rijst
  • 2 el wijnazijn
  • 400 g kipfilets, in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el zonnebloemolie
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olie in een wok. Bak de kipfilet bruin aan. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 2 minuten al omscheppend. Voeg de boemboe en kokosmelk toe. Draai het vuur laag en stoof nog 10 minuten.

  3. Schaaf of snijd intussen de komkommer in plakjes of lange linten. Roer de suiker door de wijnazijn en schep er de komkommer door. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de rijst met de ajam smoor over 4 diepe borden en schep er de komkommersalade bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien