Amsterdam Light Festival met korting >

Appelslaatje met witlof en walnoten

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 80 g walnoten
  • 2 el suiker
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 appels
  • 2 peren
  • 150 g gorgonzola
  • 5 el appelazijn
  • 4 el druivenpitolie
  • peper
  • zout
Bereiding:
  1. Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem en doe de helft van de noten erbij. Laat de noten karamelliseren tot ze goudbruin zijn. Verdeel de gekaramelliseerde noten over een vel bakpapier en laat volledig afkoelen.

  2. Spoel de witlof en haal de blaadjes los. Snijd de appels en peren in dunne partjes. Verdeel alles over vier borden.

  3. Verkruimel de kaas en verbrokkel de gekaramelliseerde noten. Verdeel ze, met de rest van de noten, over de borden.

  4. Roer de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Werk de bordjes er mee af en serveer meteen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien